2014/05/19

Forget fried: Give calamari a sizzling and healthy make over

皆さんこんにちは!三連休をいかがお過ごしでしょうか?

晴れの日が続いたのでパティオで食事を楽しまれた方も多いのでは...?

そこで今日は、バンクーバーではおなじみのカラマリについての記事をご紹介したいと思います。













Calamari is usually a deep-fried, restaurant appetizer but it is actually a quick cook, nourishing, low-fat protein.


日本ではあまり馴染みがありませんが、ギリシャ料理はバンクーバーで有名かつ人気です。
そしてこのカラマリは代表的なギリシャ料理のひとつで、イカのフライです。


揚げ物というと、美味しいけどカロリーが高い、健康に悪そう、というイメージがつきまといますが、このカラマリは栄養もあって低脂肪なのです!



その秘密はsquid(=イカ)にあります☆

Squid is a decent source of the  all-important omega-3 fatty acid, but it is a really great non-meat source of B12, critical for energy production and battling the impact of stress.

なかなか優秀ですね。

そして、カラマリは簡単に作れます♪


A quick sauté in a hot pan or a fast grill is the best way to cook calamari. Flavouring comes later. Marinating only toughens the already rubbery texture, as does overcooking. Truly, you don’t want to cook these for more than two to four minutes over very high heat.

注意するポイントは揚げすぎないことですね!

記事の最後は....

The bottom line is simple: don’t wait for a deep fryer to enjoy this seafood. Do it at home and be happier, smarter and healthier.

bottom line is ~:肝心なことは〜である

肝心なのは揚げたてのカラマリを楽しんで食べるということですね!



お手軽に作れて栄養価も高いカラマリ。

皆さんもお家で手作りカラマリに挑戦してみて下さい!




それでは次回の投稿もお楽しみに☆

Aya



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